Miljöinformation

När du tvättar bilen på någon av våra anläggningar så gör du miljön en stor tjänst. Att tvätta sin bil på garageuppfarten eller på gatan är förbjudet enligt Miljöbalken p.g.a att tungmetaller, avfettningsmedel och asfalts- och oljerester då rinner rakt ner i vårt grundvatten. På Wash A Cars anläggningar samlas allt tvättvatten upp och renas i slam- och olje- avskiljningsfilter (koalecens avskiljare klass 1 på de nyaste) som regelbundet töms och tas om hand vidare i kommunernas reningsverk. Detta gör att miljöfarliga ämnen samlas upp istället för att nå grundvattnet. Enligt Stiftelsen Håll Sverige Rent tvättar vi svenskar bilen över 30 miljoner gånger per år och 2/3 av dessa tvättar sker på gatan. Detta innebär att 5,5 ton tungmetaller, 5000 ton avfettningsmedel, bilshampo och bilvax samt 2000 ton olja riskerar att spridas i naturen. 

Vattenåtgången vid gör-det-själv-biltvätt på Wash A Cars tvättstationer är också betydligt lägre än vid både automattvätt och tvätt på gatan. Den minskade vattenåtgången beror på de effektiva men vattensnåla munstyckena till högtrycksstrålen som används.

Avsluta biltvätten med att vaxa bilen så håller den sig ren längre.

Wash A Car använder endast Svanenmärkta  eller Bra Miljöval godkända tvättprodukter. De ger mindre miljöproblem och hälsorisker än andra produkter samtidigt som de är lika bra kvalitetsmässigt. 

Wash A Cars tvättstationer har samtliga tecknat grönt elavtal för att ytterligare stärka sitt miljöarbete.

 Som företagare kan du enkelt och smidigt beställa ett större antal polletter mot faktura i vårt formulär

Läs mer
Nyhet!
Till våra automattvättar i Lund finns nu tvättkort till försäljning. Smidigt och lätt att ladda.

Läs mer
Erikslustvägen 15
217 73 Malmö
Telefon: 0737-88 32 29
E-post: info@washacar.nu

Läs mer